top of page

Kunst in Coevorden (deel 26)

Valt het jullie ook op, die dagen worden steeds korter. Ach korter... de dagen zijn even lang als altijd wat veranderd is dat we steeds minder daglicht hebben op een dag. De laatste tijd wordt het nog maar nauwelijks licht wanneer ik weer de weg op ga en wanneer ik terug rij is het rond zes uur al goed donker. Voor foto's is dat soms wel lastig. Niet dat ik veel buitenwerk doe, maar wanneer ik er weer op uit ga om een foto te maken merk ik wel dat ik nu wel veel meer moet opletten wanneer ik dat doe.

Telefoons van tegenwoordig zijn best wel goed uitgerust en in de nacht een foto maken moet vaak wel lukken, toch wanneer het donkerder wordt en mijn telefoon moet 'ingrijpen' om een zichtbare foto te maken zie ik soms wel aanzienlijk kwaliteit verlies. Met natuurlijk als resultaat dat ik nu liever op pad ga voor een foto in het daglicht. Zo hoef ik niet in een nacht stand of zelfs in mijn pro stand op de telefoon zo lang mogelijk stil te staan om een beetje scherpe foto te maken... iets met bewegings onschepte en een sluitertijd...


Met dit in gedachte heb ik ook altijd de voorkeur om een moment in de dag te kiezen dat het licht nog gunstig is. Maar is het tegenwoordig pas een beetje fatsoenlijk licht zo rond acht uur en is het om zes uur ook al weer donker.

Dit geeft nu de nodige complicaties en met een erg druk weekend achter de rug is het op maandag ochtend toch weer keuzes maken.


Ik koos voor dit keer geen kunstuitdieping, wel een verlate blog. De dingen die ik nog graag zou willen posten hebben de nodige aandacht nodig. Zo weet ik nog een aantal kleine standbeeldjes in het centrum van Coevorden die ik het beste kan opzoeken wanneer de stad nog rustig is en met 2 volle weekenden en de nodige winkelverkeer was er nog geen goed moment gevonden. Er zijn ook nog een paar verstopte parels die op een lijst staan en (nog) niet te vinden zijn en een paar onbekende beelden waar ik totaal niks over kan vinden.

En een paar die op het terein staan van een school of bedrijf waar je na mijn idee ook een beetje goed getimed een foto moet maken.


Met nog iets meer dan een handje vol aan kunstwerken is het ook tijd voor mij om in mijn achterhoofd te gaan bedenken wat de volgende stap is. Er zijn zoveel meer dingen waar ik over zou willen en kunnen bloggen. Omgeving, natuur, monumenten.. maar ik zou ook zeker het onderwerp fotografie wat meer willen uitwerken in mijn blogs. keuzes genoeg om het zo maar te zeggen.


Misschien is een nog belangerijkere vraag, wat lezen jullie graag. Welke informatie of welke type verhalen zouden jullie leuk vinden om te lezen.0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page