top of page

Kunst in Coevorden (deel 45)

In deze wisselende week zon en regen, drukke overvolle wegen en heel veel andere gekte naast de normale drukke bezigheden. Zoals de laatste weken van school van mijn kinderen, die altijd chaotisch zijn. Toen kwam de vakantie periode en naast de 3 week lekker compleet offline en geen werk hebben en genieten van rust, een intens warme zomer en bijkomen voor de inmiddels 2 week gestarte weken van school.. is het ook weer hoogste tijd om de blog weer in leven te blazen! Met nieuwe energie ben ik eerst nog maar eens gaan bekijken welke kunstwerken er nog dichtbij huis staan om over te bloggen.

Ik kwam uit op het volgende:


Dit keer wou is de blog over een kunstwerk dat in Dalerpeel staat, naast het MFA Het Spectrum. Geplaatst in het najaar van 2008 en gemaakt door Ton Kalle, lijkt het op het eerste oog wel een ode aan een hunebed, wat op zich nog wel redelijk zou kunnen passen in Drenthe. Hunebeden die we in gemeente Coevorden hebben staat bijvoorbeeld langs de n376 ter hoogte van Noord Sleen richting Schoonoord.

Dit kunstwerk heeft een wat diepere betekenis. Met de naam Wolk, waar bewust voor is gekozen word er symbolisch gekozen voor een speel, zit en lig beeld. Het beeld, een ontmoetingslek, een sociale plek van rust waar hemel en aarde samenkomen. Het nodigt zichzelf uit om er op te zitten en spelen of misschien wel op te liggen en even helemaal in een andere wereld te zijn, namelijk "in de wolken".


Deze hele verklaring en het kunstwerk en de locatie die het heeft is natuurlijk helemaal toepasselijk op elkaar. En ook al weet ik niet of het kunstwerk actief gebruikt wordt het is wel een leuk idee dat dit de bedoeling zou zijn.


Heb jij ook al wel een bruikbare kunst gezien en durf je dit dan ook echt te gebruiken?


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page