top of page

Kunst in Coevorden ( deel 46)

Heeft iedereen net als ik er last van om in ritme komen en blijven nu dat de dagen langzaam korter worden? Ik vind die dekens zo lekker warm en als de zon nog niet eens op is, krijg ik echt van die spijbel-vibes van vroeger als ik geen zin had om naar school te gaan. Het probleem is ... nu ben ik de moeder ... dus, dan maar toch opstaan. Nu die dagen hard korter en kouder en vooral ook natter worden is het toch weer een beetje een uitdaging om alle kunstobjecten vast te leggen. Zeker nu ik niet meer alles op voorraad vooraf op de foto heb. Ach en als ik het had dan was het een beetje raar denk ik gezien de bladeren beginnen te vallen, maar foto's uit de zomer natuurlijk een heel andere uitstaling hebben. Ach ja.. voor deze week hebben we er weer eentje die nog een beetje nazomerse feeling heeft doordat deze vlak voor alle regen aan is genomen.


Dalen Het drop tussen de molens met een knipoog, omdat er een paar molens staan aan de ene en andere kant van het dorp. Hier door kan je dat op deze manier technisch kunnen noemen. Dalen heeft naast een paar prachtige molens ook andere bezienswaardigheden, zoals de kunstwerken die ze in haar bezit heeft.

In de blog zijn al enkelen voorbij gekomen. Bij het centrum staat een waarvan ik nog niet in de gelegenheid was om deze in een blog te verwerken.

De eerste keer dat ik foto's had gemaakt in een poging wat foto voorraad aan te leggen, was ik deze kwijt geraakt. Vervolgens wou ik in de zomer vlak voor mijn stop aan een tweede poging doen en toen bleek dat de bovenkant miste. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de verbouwingen die naast het centrum plaatsvinden en dit kunstwerk wat ergens tussenin gelokaliseerd staat gewoon de pech had om op de verkeerde plek te staan en dat er tijdens alle gedoe hiervan iets mee was gebeurt.

In een doortocht zag ik ineens dat ze weer compleet was en ik heb direct van de gelegenheid gebruik gemaakt om hier foto's van te maken.

Het kunstwerk is er een die men over het hoofd zou zien als je er gewoon langs zou rijden. Wanneer je om wat voor reden in de buurt even stil zou staan en tijdens je pauze even rond zou kijken zou je haar wel opvallen.Over het kunstwerk heb ik nog geprobeerd om wat extra informatie op te zoeken, maar dit was zonder succes. Het enige wat ik vind is dat het ter gelegenheid was van de opening van het centrum toen des tijds. Het kunstwerk moet gezien de naam een poort voorstellen en eigenlijk stopt daar alle informatie. Natuurlijk hoeft niet alles een betekenis te hebben, maar dat maakt een kunstwerk in mijn opinie gewoon extra bijzonder. In dit geval was deze geplaatst om de omgeving op te sieren en ook dat is een prima uitgangspunt om een kunstwerk te plaatsen.

Als wij een beeldje kopen voor in huis of voor de tuin heeft deze immers ook alleen maar als functie om je eigen leefomgeving op te sieren, dus dat kan met openbaar geplaatste beelden en kunstwerken net zo goed.
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page