top of page

Kunst in Coevorden deel 2.

Updated: Jul 16, 2021


 


De laatste tijd komt ik veel langs de rontonde op de van de stationstraat de aansluiting maakt op de dalerallee , poppenharelaan en de wethouder J.B. hemelweg. Elke keer zie ik daar een bankje staan, teminste het lijkt een bankje en mijn kinderen hebben mij in het verleden wel eens gevraagd of ze daarop konden gaan zitten. Ik heb altijd nee gezegd, omdat het er net even iets te speciaal uitziet voor een bankje en eigenlijk ook wel iets te fragiel.


 
Elke keer dat ik er langs reed was ik wel nieuwsgierig en vroeg ik mij af wat het precies moest voorstellen, want mijn kinderen hebben in principe wel gelijk als ze vragen of het een bankje is. Maar je kan er ook wel meer van maken en ik vond het ook wel een beetje lijken op de stijl van andere kunst objecten in de regio.

Maar hoe vind je de informatie?

Met een beetje zoekwerk op internet vond ik vergelijkbare werk van deze kunstenaar om zo alsnog te achterhalen wie dit gemaakt heeft en hoe het kunstwerk heet.

Ik wist bijvoorbeeld dat er een kunstwerk in deze stijl in Erica staat. Ook rondom emmen had ik ook al wel eens wat in deze stijl gezien. Het was even googlen om de naam van de kunstenaar te vinden en aan de hand daarvan had ik ook al gauw al zijn werk, waaronder dit kunstige bankje.


Willem Kind is de rotterdamse beeldhouwer die dit kunstwerk heeft gemaakt. Het heet: "you never sit alone" en het beeld een half knielend stalen mensen figuur uit die een bankje vasthoud. Na het zien van de titel en omschrijving werd alles wel meer duidelijk. De titel legt eigenlijk al uit wat je kunt zien en ik voelde gelijk de symboliek. Zeg nou zelf... You never sit alone met deze stalen persoon die jou een zitplek geeft wat deels lijkt te zijn op schoot, Los van het feit dat het tegelijkertijd ook nog een bankje is.... Het is een bijzonder stukje kunst en op eerste zicht een rare eend. Toch wanneer je er naar kijkt, heeft het toch meer dan in eerste oog opslag.Zelf vind ik dat het niet de beste lokatie heeft gekregen. Vanaf de weg zie je het bankje nauwelijks staan en staat het mischien zelfs wat verscholen achter gemeentegroen. Toch denk ik dat als je er langs

wandelt of fietst dat je toch een keer opzij kijkt met de vraag wat het precies is en of het een functioneel bankje is.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page