top of page

Kunst in Coevorden (deel14)

Deze week was er een met weinig slaapuren. In een poging om mijn dag en nachtritme terug in normaal patroon te krijgen en de laatste klusplannen in huis af te krijgen was slapen en dan voornamelijk geen slaap een terugkerend probleemje. Gister kon ik eindelijk zeggen dat het voor mij weer bijna helemaal terug naar normaal was, al werd ik vanmorgen eigenlijk nog wat te vroeg wakker.

Gelijk na het opstaan begon er een lichte hoofdpijn. Maar door het mooie weer vandaag en natuurlijk de laatste 2 dagen had ik het "laat ik de bloemetjes vandaag vroeg buiten zetten" gevoel door het lekkere zonnetje die in de ochtend al krachtig door het raam kwam schijnen. Tijdens mijn koffie dwaalde mijn gedachte al weer af naar ik wil nog een foto voor mijn nieuwe blog en welk kunstwerk word het dit keer...


In het centrum van Dalen heb ik een fontein gevonden. Het is soms nog al een survival tocht om alle kunstwerken te vinden in de gemeente. Soms heb ik het kunstwerk wel eens zien staan en soms zoek ik het op (voor zo ver alles vastgelegd is). Soms is het lastige gedeelte het vinden van informatie over het beeld en soms heeft het beeld gewoon een lastige lokatie.


Deze fontein staat niet echt op een vervelende lokatie, er is een prettig stukje wandelpad langs gemaakt en word afgeschermd door een laag muurtje van de weg die er langs loopt. Het is zelfs voorzien van zitgelegeheid waardoor alles een gezellig tafereeltje is.

Als je het kunstwerk zonder foto zou moeten beschrijven dat bestaat de fontein uit kopere bladeren en hebben de bladeren wat weg van rabarber bladeren. Water stroomt hier over heen en beland in een vijvertje De rug van het vijvertje is een muur waar de bladeren als het waren uitkomen. Heel toepasselijks staat deze fontein aan de burgermeester fonteinstraat.

Ik vroeg mij een beetje af wat er eerst was de straat of deze fontein. Hoe dan ook beiden doen elkaar eer aan.

Dit kunstwerk en fontein staat in dalen onder twee namen bekend met de naam de Dobbe als Fontein met Kopere bladeren. Het beeld is gemaakt door Otto de Ruijter en is geplaatst in 1976. Ik had eigelijk gehoopt op een mooi interessant verhaal omdat de straat ook het woord fontein bevalt en ook een reverentie naar burgermeester is. Natuurlijk had ik je graag verteld dat deze burgemeester iets had betekend voor het dorp en ter ere van dat dit mooie kunstwerk en staat kreeg, maar jammer genoeg kon ik er niks over vinden.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page