top of page

Kunst in Coevorden ( deel 8)

Vandaag heb ik een kunstwerk opgezocht die iets verder van huis is en toch ook weer niet. Niet in Coevorden zelfs, maar nog wel in de gemeente. Ik was er al wel een keer langs gereden op de fiets en had toen al met interesse gekeken naar het kunstwerk, maar had niet de tijd er voor genomen om uit te zoeken wat het precies is. Als je er langs rijd en er niet te veel aandacht aan geeft lijkt het ook net of het een gebouw in aanbouw staat. Er staat een frame, maar verder niks. Dus met toch wat geprikkelde interesse ben ik vandaag maar teruggegaan om er nu achter te komen wat het nu precies is.De naam van dit kunstwerk is Driftplein en is de eerste GreenArtSpot in drenthe.

Wat dat laatste heb ik even moeten googelen. Het is namelijk een kunstproject die onder deze naam dit stuk kunst hebben geplaatst. De bedoeling is om er meerdere van te plaatsen die passen bij de regio en omgeving, maar wel met eigen inbreng en stijl van de kunstenaar in kwestie. Ik heb gezocht over er nog meer kunstwerken uit dit project zijn gekomen, maar het lijkt er op dat die er nog niet zijn en als ik het goed heb gelezen is er wel één in de maak.


Dit project is gemaakt door Young Observatorium deze bestaan uit 3 kunstenaars (Geert van de Camp, Andere Dekker en Ruud Reutelingsperger) die vanuit de Artist Residence Dalen van de familie Sanders-ten Holte, hun onderzoek hebben uitgevoerd over de locatie. Hiermee zijn ze naar het Rotterdamse atelier om een ontwerp te maken van het kunstwerk die ze wilde maken. Vervolgens is het kunstwerk in het voorjaar van 2014 geplaatst.


Het kunstwerk bestaat uit 3 delen en is gemaakt van 3 bouwmaterialen: beton, staal en hout. Elke element beeld een type gebouw uit, zo is een symbool voor vakantiewoningen. Een andere staat symbool voor de industrie en de derde staat symbool voor de hallenhuisboerderij. Het idee was om deze drie kenmerkende dingen uit deze regio te vereeuwigen in dit kunstwerk.

 

Wanneer je dit kunstwerk ook zou willen opzoeken is dit een leuke route om op de fiets te doen. Natuurlijk kan je dit ook met de auto doen je hebt alleen geen officiële parkeerplek en met nat weer heb je wel een zachte (drassige) berm.

Het is een groot kunstwerk en kon het niet laten om plaats te nemen op het frame om even te genieten van de rust op dit plekje. Je hebt hier namelijk een prachtig uitzicht over het weiland en veel auto's rijden er niet waardoor het heerlijk stil is op een paar vogels na. Vandaag had ik een lekker zonnetje en een briesje die de dag gewoon perfect maakte. Na de laatste dagen regenachtig weer was dit type weer ook erg welkom. Het ligt op hoogte van Dalen aan de drift in een bocht en als je net als ik vanuit Coevorden komt is het een kleine 15 min fietsen. Het weiland naast het kunstwerk is op dit moment en misschien ook wel meer jaren het broed gebied van weide vogels waardoor even een momentje nemen bij dit kunstwerk net even iets interessanter kan zijn voor vogelliefhebbers. Het kunstwerk heeft dan niet de plek gekregen waar iedereen langskomt om het te kunnen bewonderen, echter past het prachtig op de locatie waar het nu staat.


0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page