top of page

Kunst in Coevorden (deel 5)Ik ben ongeveer 3 jaar terug in Coevorden gaan wonen en voor die tijd kwam ik zo nu en dan wel eens in Coevorden of reisde er langs. Een van de dingen die mij bij zijn gebleven was een beetje oud stationnetje en een kleine kale perron met een lelijke oude pand erachter en heel veel bomen.

De bomen vond ik eigenlijk best nog wel mooi maar die zijn de laatste jaren weggehaald.

Eigenlijk is het hele station niet meer wat het geweest was. Wel gelukkig in het positieve zin van het woord. 

Dat het station in Coevorden verouderd was is iets wat de gemeente zelf ook is opgevallen en voor een paar jaar terug besloten ze hier flink mee aan de gang te gaan en begon alles vorm te krijgen ergens in 2020.

Zoals ik in eerder blogs ook al geschreven heb, zijn er een paar stukken kunst geplaatst. Eentje staat naast het station en eentje is geplaatst in de tunnel. Het stations 'huisje - gebouw' heeft ook een facelift gekregen en dit zou in mijn opinie ook moeten vallen onder kunst. Aan de buitenkant van de gevel hangen afgedrukte foto's van hystorische kenmerkende panden en objecten uit de stad. Het pand waar je door heen kan lopen heeft aan de ene kant een domino's pizza en aan de andere kant is er een ruimte voor het personeel van het openbare vervoer. Hier hangt een prachtige en supergrote kaart van coevorden uit het jaar 1750. Deze komt uit het Drents Archief en is hiervoor beschikbaar gesteld.


Zoals je op de foto's kunt zien is het een getekende kaart en is de stervorm van de vestingstad te zien en heeft de kaart ook echt iets ouds.

Juist dit vind ik dan ook de charme en daarom vind ik dat dit eigenlijk ook onder kunst zou moeten vallen. Ik vind het iedere keer als ik hier langs een genot om naar te kijken. Het siert het stationnetje in Coevorden en maakt het gebouwtje hoe klein het ook eigenlijk is toch net even iets mooier en moderner en prettiger om door heen te lopen.
0 comments

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page