top of page

Kunst in Coevorden ( deel 43)

Vorige week geen blog gevonden? Dat klopt met Pinksteren was er een weekendje weg gepland en kwam ik maandag pas terug. Je zou zeggen dat je dan uitgerust thuiskomt, maar ik realiseerde mij dat je eigen bed toch echt het lekkerste ligt en ik aardig wat slaapuurtjes miste. Dus Na thuiskomst van die o, zo lekkere minivakantie moest ik een aantal uren bijslagen en voor ik het wist was de dag om en had ik de rest van de week gewoon geen tijd meer door werkzaamheden.


Door een nieuwe klus heb ik het sowieso en stuk drukker en moet ik echt nog even wennen aan een nieuw ritme en ook hoe ik de blog dat weer in mijn schema plan. Allemaal redenen waarom jij een weekje langer moest wachten op de blog.

Maar helemaal onvoorbereid ben ik niet, want ik had al wel de moeite gedaan om uit te zoeken welk kunst werk nog wel eens interessant is voor deze week.


In Dalen staat namelijk een waterput. Een beetje verstopt achter het centrum van Dalen en op een heel schattig klein stukje groen omringt door bomen en een paar bankjes. Verder wordt het nog omringt door prachtige huizen. En vertrouw mij dat dalen echt een prachtig aantal mooie huisjes heeft die je bij elke doorrit kunt blijven bewonderen.


Terug naar de put, nou lijkt het een oude put, maar ik denkt dat het ontwerp gebaseerd is om een oude voormalige put. De put is in april 2010 geplaatst en aangeboden door de stichting Aold Daol'n ter gelegenheid van het 30jarige bestaan.

Er is een bordje met een scan mij Qr code en als je in de buurt bent kan je deze voor jezelf uitproberen. Ik moet toegeven dat ik hier zelf niet aan toe ben gekomen.

Als je langs de put rijd en je zou niet de moeite nemen om er eens stil te staan zou je zomaar missen dat er een mooi metalen kunstwerk in de put zit.


Deze waterput heeft ook nog een klein, leuk stukje achtergrond verhaal. Mensen zonder vaste verblijf of woonadres maakte hiervan gebruik en dit werd dan ook niet opgenomen door het gemeentelijke burgerstand. Of dat nu nog steeds kan met uiteraard nu wel en opname van stand in het burgerstand is volgens mij niet mogelijk. Wel lijkt mij dit wel een leuk idee om in ere te houden als trouw idee voor de gene die nog een leuke en originele locatie zoeken..

Wat zou nog meer een interessante locatie zijn?0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page