top of page

Kunst in Coevorden (deel 39)


De afgelopen week is het meivakantie geweest en wanneer je niet hoeft te werken is het in de ochtend zo lekker wakker worden met dat mooie weer wat er nu meer is. De vogels zijn heerlijk actief en de zon wekt je. Opstaan met een bakkie koffie en dan rustig wat werkzaamheden verrichten. Ik kan wel zeggen dat zonder de school van de kinderen dat 1 á 2 uurtjes minder gehaast op de vroege morgen mij toch weer helemaal heeft opgeladen.

Dus vanaf deze week kan ik weer op volle toeren aan de gang. Met de maandag weer als vaste moment om de blog weer online te krijgen.

Ik heb deze afgelopen week een boswandeling met het gezinnetje gedaan en heb daarbij opgelet dat ik een bos uitkoos waar een kunstobject in stond.


Dit bos ligt tussen Wezuperbrug en Schoonoord en omdat mij een beetje wandeling leuk vond ben ik gestart met lopen vanaf Wezuperbrug. Het bos start vanaf de Albert Oostingweg en vanaf dat punt is het als maar recht door lopen.

In de verte zag ik een open plekje en dat was voor mijn dames een motiverende uitgangspunt, want een kilometer of wat recht doorlopen voelt al gauw als een enorme opgave zeker voor kinderen die liever de hele dag face-timen en gamen.

Maar het weer is precies goed en de dames zagen een stukje lopen dit keer wel zitten. In tegenstelling op de heenweg naar dit kunstobject zijn we daarna zigzaggend door het bos gegaan en kwamen we bomen tegen met spiegels. (zie de foto)


Het kunstobject waar ik het over wil hebben stond te hoogte van het Ellertsveld. Het Ellertsveld heb ik al eens eerder aangehaald in een recentelijke blog van een paar week terug. Misschien weet je die nog, die met de reuzen legende van Schoonoord. Als ik alleen voor het kunstwerk zou komen dan had ik de auto bij het openluchtmuseum gezet en was het denk ik maar vijf minuten lopen geweest, maar nogmaals de planning was een rondje lopen.


Langs het fietspad en ook het pieterpad staan twee stenen. Beiden bestaan ze uit elk twee delen die op elkaar gestapeld zijn. Het kunstwerk valt onder de art in stone, heeft de naam een Drents Onderonsje en is gemaakt door Ton Kalle. Het beeld is in 2002 geplaatst en als je op de site van art in stone kijkt was het toen des tijd een kale bedoeling. Tegenwoordig is het goed dicht gegroeid met heide en ander groen.

Wat het beeld verder moet voorstellen is opengelaten voor vrije interpretatie, mijn dames keken een beetje giechelend en fronsend naar een van de twee stenen terwijl we op het bankje naast het beeld zaten. Er duidelijk dat hun een eigen idee bij het beeld hebben.

Wat ik er in moet zien... misschien als ik heel lang de beide stenen kijk... twee kabouters ?... qua gewicht zijn het in ieder geval echt geen kabouters want ze zijn gemaakt van 15 ton graniet


Wat zie jij erin?

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page