top of page

Kunst in Coevorden ( deel 34)

Na de mooie brug van vorige week had ik de smaak te pakken om het volgende kunstwerk in het zelfde dorp ook vast te leggen voor de blog. Dus op een 'loos' momentje toen ik toch al in de buurt was, heb ik het volgende beeld op de foto gezet. Het sneeuwde nog niet en dat is misschien voor de foto een beetje jammer, toch was het voor mij zelf niet erg. Het was een prettige dag met een lekker zonnetje waar ik zeker van kon genieten. Het kunstwerk waar ik heb uitgekozen voor deze week heb ik al eens eerder gezien. Ik was toen op doortocht naar een opdracht locatie waar ik voor kinderen een workshop fotografie met eigen smartphone ging geven. Nadat ik verkeerd gereden was kwam ik uit op dit kunstwerk en had niet de tijd op deze ook nog 'gauw even' op de foto te zetten.


Het maakte toen eigenlijk al wel indruk op mij want het stond op een mooi grasveld met geloof ik hoge dennen op de achtergrond waar

net de zon tussendoor glipte. Het gaf mij toen al een heel rustig gevoel en dat deed het nu weer bij aankomst. Met het lachwekkende effect dat mensen die langsrijden, omdat dit wel een doorgaande weg is altijd nieuwsgierig kijken wat ik aan het doen ben.

Met de selfies ben ik nu gestopt voor alle kunstwerken, dit was niks voor mij. In het proces van zoeken naar een goede manier van een intro foto of thumbnail foto kwam ik er achter dat het voor mijn stijl eigenlijk dikke prima is als ik een selfie maak zonder mensen om mij heen en die zwartwit in de foto plak. Zo is er voor een paar week terug ineens mijn eigen stijl uit ontwikkeld en persoonlijk vind ik dit een goede ontwikkeling.

Het geeft rust en een goede focus ook om alleen het kunstwerk daar op locatie te zetten en zoals ik al zei is de kunstwerk van deze week sowieso al een prettige plek.


Aan de rand van Schoonebeek en met zicht op het Oranjekanaal staan er twee gigantische stoelen.

Met nadruk op gigantisch, want er opzitten is niet mogelijk doordat het zitvlak zo hoog is dat je klimmend er niet opkomt tenzij je een aapje bent. Het kunstwerk is gemaakt voor reuzen en dit is natuurlijk iets waar Schoonebeek om bekend staat.

Met Ellert en Brammert in het dorp zijn deze stoelen wel echt een aanvulling met een knipoog.

Deze stoelen horen bij een project van natuurkunst Drenthe wat in 2005 is opgericht. Dit kunstwerk 'de Legende' is een van de 5 kunstwerken binnen het project (waar ik iets over kan vinden) en ook heb ik ontdekt dat niet elk kunstwerk uit dit jaar en de jaren erna nog staan. Gelukkig staat dit kunstwerk er nog wel en ook al wil ik graag wat kwijt over de reuzen van Schoonebeek en deze legende bewaar ik deze nog even voor een andere blog waarin de beelden van deze daadwerkelijke figuren, welke volgende week geplaatst zou worden.

Over het kunstwerk zelf kan ik nog wel een leuk weetje vertellen. Het beeld had een prachtige houtkleur die overduidelijke in de laatste 17 jaar vergrijst is en is gemaakt met Douglas dennen. Voormalige Koningin Beatrix is voor dit natuurkunst project geweest en toen de kunstenaar Rumen Mihov Dimitrov hoorde dat ze zou komen heeft hij op een van de stoelen een kroontje aangebracht, kan jij die vinden?
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page