top of page

kunst in Coevorden ( deel 28)

Ergens kijk ik uit naar sneeuw, maar moet ik wel zeggen

ook al is dit een heel mooi plaatje het geeft wel de nodige beperkingen. Het lijkt wel steeds dichter bij te komen met natte sneeuw op de radar van voorspellingen. Conclusie deels zin aan echt winter. Voor nu was het ook wel prettig om nog geen sneeuw te hebben want dan zou ik flink heen en weer glibberen om bij het kunstwerk van vandaag te komen.


Eigenlijk ben ik op het zelfde stuk uitgekomen als vorige week. Tegenover de ingang van Plopsa Land en op het toeristeninfo puntje staat namelijk iets dieper het weiland in nog een kunstwerk en draagt de titel 'De Zwerver'.

Het kunstwerk is in opdracht van Waterschap Velt en Vecht gemaakt door Marieke Geerlings die uit de omgeving komt namelijk het Stieltjeskanaal.

Het kunstwerk is geïnspireerd op de zwerfkeien en heeft als doel om mensen te laten genieten van de omgeving. Het kunstwerk is namelijk niet alleen een kunstwerk, maar dient ook al bankje waarop wandelaars even kunnen uitrusten en kunnen genieten van alles wat te zien is.

Het in 2011 geplaatste kunstwerk heeft aan één zijde een gedicht met de tekst:


"Vanuit het Noorden

werd grommend,

schurend, stompend,

stotend zijn vorm

geslepen door de tijd."wat ik verder kan zeggen over het kunstwerk is dat het een leuke combi is van glad gepolijste steen en een ruwere oppervlakte. en zonder een rugleuning de mogelijkheid om er op twee manieren op te gaan zitten.
0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page