top of page

Kunst in Coevorden (deel 24)

Deze week was het ondanks de herfstvakantie een erg drukke week geweest voor mij. Ik als moeder heb met twee dochter met een week vakantie zo nu en dan een tweestrijd met mijzelf als het gaat om de verdeling van gezin en werk. Gelukkig hebben de dames die leeftijd dan ze een poosje zichzelf kunnen vermaken en kan ik ze ook rustig een uurtje of wat alleen laten. Zo kan ik in de ochtend makkelijk het een en andere aan werk verzetten terwijl hun nog heerlijk in hun bed snurken. Iets wat ik nooit 5 jaar terug had kunnen doen realiseer ik mij zo nu en dan. De oudste zou dan net 10 geweest en alleen laten vind ik dan erg onverantwoordelijk op die leeftijd.

Met die privilege heb ik op zich een prima gered deze week op een flinke hoofdpijn na. De dagen waren redelijk nat en winderig en als je er al uit moet is het zeker geschikter om de auto te pakken ipv op de fiets, al vind ik je dapper en stoer als je gewapend met een regenpak de fiets op stapt op dit weer te trotseren.


Voor een foto van de blog van deze week moest ik wel even een mooi momentje hebben en natuurlijk op een kunstwerk of beeld waar ik een leuke blog over kan schrijven. Alle kunstwerken raken nu een beetje op en ik moet inmiddels iets beter zoeken naar kunstwerken die niet 123 op internet te vinden zijn. Gelukkig heb ik nog een aantal die ik kan doen voor ik opzoek moet naar nieuwe wekelijkse onderwerp voor mijn blog. Voor nu heb ik nog een groot een mooi kunstwerk kunnen vinden waar ik een beetje voor heb moeten rijden. Twee handen die in elkaar kruizen en net even iets groter als ik ben... Hmm.. Net even... Ik denk toch nog wel een halve meter meer.
Gemaakt door Willem Kind heeft het hij zijn kunstwerk de naam de Handreiking gegeven en is het geplaatst in november 2004. Het kunstwerk gemaakt is ter afsluiting van de eerste fase van het dorps ontwikkelingsproject in opdracht van het plaatselijke belang - Geesbrug.

Dit staat op een plaquette aan een (wat zou het zijn...) elektriciteit kastje

Verder is het opmerkelijk dat dit kunstwerk een tweede naam heeft namelijk de brug.


Verder zijn er een aantal credits te geven aan het kunstwerk:


Met dank aan:

Woningstichting Inter Pares (huidige domesta)

Rabobank Hoogeveen

Kamphuis Lastechniek Emmen

Oranjewoud

Gemeente CoevordenHet kunstwerk De brug - Handreiking is geplaatst op een centrale plaats in geesbrug zodat het alle aandacht trekt.

Verder kan je nog het gedicht lezen op de plaquette met de volgende tekst:


Handen reikend over water

Brug die mensen samenbindt

Plek waar je de rust nog vindt

En terugkeert ... Later

Willem Koopmans


0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page