top of page

kunst in coevorden (deel 23)

Als het aankomt op steeds gespecificeerder zoeken naar de verborgen pareltjes op gebied van kunst is het soms nog wel eens een uitdaging. Er zijn een paar standaard bronnen die ik met behulp van een zoekmachine in de browser altijd terugvind. Toch blijft dit een uitdaging, omdat de lijst niet compleet is.

Soms zie ik een beeld en dan probeer ik op lokatie of omschrijving informatie te vinden. Soms is dit niet altijd mogelijk en zo heb ik inmiddels al een kleine lijst aan dingen die ik op een of andere manier nog es moet gaan uitzoeken.


Deze keer pakte ik een lijst erbij die te vinden is op wiki. Deze is niet compleet, maar soms met wat extra google werk kan ik dan toch nog aan extra informatie komen. Het verstopte pareltje die ik voor de ze week heb gevonden is een beeld die letterlijk verstopt zit op een plek waar je niet 1,2,3 langs zou komen. Verborgen achter het stadsmuseum aan een parkeerplaats die het museum deelt met de flats erachter en aan het arsanaal staat van wit steen een beeld. De vormen van het beeld zouden je niet direct doen denken aan een vrouw, maar dat zou het wel moeten voorstellen.

Met de titel "she lost her head" kan je veel kanten op, maar een reden van de gegeven titel is niet terug te vinden. Dit laat veel ruimte open voor interpertatie voor de mensen die het beeld zien.Het beeld opzich heeft een klein avontuurtje gehad sinds ze gemaakt is. Zo kon ik terugvinden in de dossiers van de Coevorden Courant dat ze geschonken was door woningstichting Inter Pares in 2001 aan de gemeente Coevorden. Inter Pares is tegenwoordig Domesta. In de zomer van 2013 is ze van lokatie verhuist en ging ze van de haven in Coevorden naar het museamplein.


Zou jij dit beeld opgevallen zijn als je er langs zou lopen en wat zou jij er in zien?


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page