top of page

Kunst in Coevorden (deel 22)

Is het je al opgevallen dat het ineens heel erg herfst is geworden? Ineens lijkt het wel of alle bladeren tegelijk uit de bomen vallen.. Nee... Waaien! Na een paar dagen mist die de wereld wel heel sprookjesachtig hebben gemaakt en regenachtige dagen afgewisseld met gelukkig ook nog erg mooie zonnige dagen geweest. En oja nog maar 78 dagen tot kerst voor de mensen die het willen weten.


Het weer heeft haar charme net zoals elk seizoen. Met een veranderende omgeving is elke wandeling toch weer net iets anders en blijft het zelfde rondje lopen toch elke keer weer fijn. Sommige dingen die me normaal niet opvallen worden nu door de veranderingen van de omgeving zichtbaarder. Zo ook een beeld die naast de school in dit park staat. Uit nieuwsgierigheid ben ik eens gaan uitzoeken wie het heeft gemaakt.


Het is dan ook weer een uitdaging om er iets over te vinden. Het kunstwerk is overduidelijk een metalen boom, maar deze zoektermen werkten in de zoekbalk niet echt mee. Door flink te zoeken kwam ik op een artikelen uit van de coevordercourant over de school die er naast staat. Geopend in 2013 draagt deze school de zelfde boom in het logo als het kunstwerk.1+1=2?


Hoewel het niet helemaal bevestigt wordt via internet bevestigt is, is het redelijk duidelijk dat dit kunstwerk met een plaatsing in dezelfde periode als de school ook hierbij hoort. Eigenlijk best wel een mooie toevoeging op de school. Aldan niet de enige school die het doet, maar zeker iets wat voor meer scholen net even iets speciaals meegeeft.


Het beeld is gemaakt door C. van Dijk en geplaatst in 2013 rond de opening van de parkschool. Het kunstwerk bestaat uit staal en door de ringen om de 'stam' kan je er meerdere beelden uit halen. Het heeft een roestbruine kleur die nu zeker in dit seizoen erg mooi in zijn recht komt.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page