top of page

Een plan van 0 tot 100 procent

Toen ik besloot dat ik een blog wou maken dacht ik: 'Waar moet ik beginnen met mijn eerste blog?..Begin ik in het begin van het idee of neem ik jullie mee, toen er ineens een onderneming onstond? Ook, hoe breng ik het over? Als je nog nooit echt geschreven hebt zijn alle eerste stappen lastig kwam ik achter, maar hier een reële poging.. We beginnen in februari 2020:


Het begin


Begin 2020 starte wij het jaar met een nieuwe uitdaging, een onbekende virus begon langzaam maar zeker steeds verder over de wereld verspreide en het had een heleboel gevolgen op de manier hier wij toen leefden.

Zoals wij nu allemaal ervaren is corona een vervelend dagelijks probleem geworden. Toen het net ontstond waren meningen al gauw verdeeld over de oorsprong en over de ernst.

Of iemand geloofd dat het virus gevaarlijk is of niet , iedereen voelt de maatregelen, en dat is eigenlijk de stand van zaken aan de start van dit verhaal.


Een kvk


Op 2 februari liet ik mijn kvk ingaan. Ik was zo blij, een eigen onderneming en een mooie startdatum! Ik had grote plannen en deed aan iedereen mijn verhaal en dat ze door mij foto's moesten laten maken. Ook de workshops die ik ernaast wou geven wou ik door veel te praten met mensen leven in blazen. Hierdoor kwam ik in contact met het TalenCentrum in Coevorden en besloot te gaan samenwerken als vrijwilliger. Zo kon ik gelijk aan de gang gaan en mensen iets leren. Daar heb ik gelijk erg van genoten, ik voelde mij op mijn plek, Ik werkte met plezier en genoot ervan dat ik mensen kon helpen iets te leren.


Ineens was de wcpapier schap leeg


Lockdown kwam in nederland, wc papier en paracetamol werd tijdelijk schaars en in deze eerste lockdown was ik als kersverse ondernemer met een passie voor fotografie en bomvol ideeen helemaal uit het veld geslagen. De mensen en vrienden waar ik mij bij adviseerde zeiden tegen mij: 'Dit is extra tijd die je krijgt. Deze bonus tijd moet je benutten om jezelf op de kaart te zetten.'

Zo gezegd zo gedaan, want in de maanden die kwamen volgenden er een aantal winacties en aanbiedingen en een aantal projecten waarmee ik veel mensen bereikte in de regio.

Ouderen die in verzorgingstehuizen zaten kregen een steuntje in de rug door een leuk fotomomentje vanaf het balkon of tuin grenzend aan het verzorgingstehuis. In het einde van de zomer werd er ook een simpeler met je smartphone workshop gelanceerd. Ik kreeg een leuk groepje mensen en vond het erg leuk om deze mensen wat te leren.


Lockdown 2


Toch had ik weer een probleem halverwege... Lockdown 2 kwam er aan en ineens ging alles een beetje wisselend,want ik moest een paar weken ineens online aan de gang gaan. Dat is toch wel heel lastig is, want hoe dan??

Video? dat had ik eigenlijk nog nooit gedaan en het moest snel! Ik besloot te schrijven nadat ik navroeg aan de mensen die ik iets over hun eigen telefoon leerde. Ze vonden een geschreven handleiding het prettigst. Man wat heb ik mij verkeken. Ik wou ze een waardevolle les meegeven en omdat ik niks meer naast hun kon uitleggen met hun eigen telefoon in de handen, moest ik ineens veel meer schrijven.

Die weken heb ik heel wat geschreven. Het was het waard, mijn deelnemers vonden het op deze manier erg prettig ter overbrugging naar wanneer we weer bijelkaar mochten zitten. Doel bereikt dacht ik, al vond ik het in een groep toch prettiger. Ik hou van onder de mensen zijn, een gesprek voelt het beste als het in de zelfde ruimte is, of op z'n minst aan de telefoon. Ik kan dan merken of ik iemand bereikt heb en ik kan daar een portie humor in verwerken om alles niet zo 'droog' te laten voelen qua lesmateriaal.


Het zette mij aan het denken, is online de toekomst? want hoe lang blijft corona? en kan ik ooit weer met workshops starten zoals ik het voor een poosje terug deed?

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page